liszt | 35 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tojás | 1 darab |
porcukor | 8 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
sütőpor | 1.5 evőkanál |
citromhéj | 1 kevés |
tojásfehérje | 1 darab |
tojássárgája | 1 darab |
apró, színes cukorka | 1 kevés |
darált dió | 1 kevés |
mazsola | 1 darab |
aszalt gyümölcs | 1 kevés |
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Belemorzsoljuk a Ramát, beleütünk egy egész tojást, majd az egészet összedolgozzuk. Fél óráig hűvös helyen pihentetjük.
1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk és a megfelelő figurákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Hozzászólások