liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tojás | 1 darab |
tejföl | 1 dl |
só | 1 teáskanál |
sajt | 15 dekagramm |
élesztő | 4 dekagramm |
tej | 1 dl |
kockacukor | 1 darab |
Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk. Ragadni fog, de kb 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel.
Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, de ne érjenek össze.
A tetejüket tojássárgával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Sütőt előmelegítjük, kb. 20 percig 200-250 fokosra. A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük. Jó étvágyat.
Hozzászólások