Apák napi vegán saslik - Dóri's Delicious Dishes konyhájából
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • padlizsán - 1/2 darab
  • cukkini - 1 darab
  • paprika - 1 darab
  • koktélparadicsom - 12 darab
  • tofu - 150 gramm
  • Agave szirup - 1 evőkanál
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • citrom leve - 1/2 darab
  • cayenne bors - csipetnyi
  • Bors - csipetnyi
  • Só - csipetnyi

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a mézet, olajat, citromlevet és fűszerkeveréket.
  2. Mossuk meg a zöldségeket és a tofut és tűzdeljük fel fapálcára. Alaposan kenjük be, vagy forgassuk bele a páclébe, hagyjuk állni kicsit, majd tegyük sütőpapíros tepsire.
  3. Melegítsük elő a grill sütőt 200°-ra 205°-ra (alsó-felső + légkeveréses) és süssük kb. 20 percig, menetközben megfordítva a pálcikákat. Akkor készült el, amikor kellően megpirult a teteje.
  4. Vágjunk rá friss zöldfűszereket, igény szerint együnk mellé összetört, fűszerezett avokádókrémet. Tálaljuk melegen!

Sütéshez