Feltöltve:

Anzsy szelet

timer 2
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kakaós piskóta

kristálycukor6 evőkanál
kakaópor3 evőkanál
tojás6 darab
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Töltelék

vanília ízű pudingpor1 csomag
magozott meggybefőtt1 csapott mokkáskanál
kristálycukor2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Tetejére

növényi habtejszín3 dl
kakaópor2 evőkanál
Ráma10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
rum1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A 6 tojást szétválasztjuk. A fehérjét hűtőbe tesszük amíg a sárgájába 6 ek. cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a 3 ek. kakaóport. Ezután összekeverjük egy robotgéppel a lisztet és a tojássárgát. Kemény habbá verjük a fehérjét, majd hozzáadjuk a masszához. Ramával kikent és kilisztezett tepsibe rakjuk, majd 220 C-fokon kisütjük. Töltelék: 3 dl meggylevet és a csomag pudingport 2 ek cukorral összekeverjük, és pudingot főzünk belőle. Mikor szépen sűrűsödik, hozzáöntjük a magozott meggyet, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a tésztára kenjük, hűtőbe tesszük. Tetejére: felverjük egy robotgéppel a 3 dl habtejszínt és ha megfelelő keménységű rákenjük a tésztára, majd ismét hűtőbe rakjuk. Gőz fölött 2 ek. kakaóport, 10 dkg Ramát, 10 dkg porcukrot és 1 teáskanál rumot felolvasztunk, majd ha kihűlt a tejszínhab a tetejére csurgatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem