Anyóstekercs
Anyóstekercs
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rétesliszt - 1 kilogramm
  • tojás - 3 darab
  • tejföl - 3 dl
  • Ráma - 25 dekagramm
  • meggy - 50 dekagramm
  • tehéntúró - 50 dekagramm
  • cukor - 3 evőkanál
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • porcukor a szóráshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A liszt felét a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a beiglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Szeletelve kínáljuk.