rétesliszt | 1 kilogramm |
tojás | 3 darab |
tejföl | 3 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
meggy | 50 dekagramm |
tehéntúró | 50 dekagramm |
cukor | 3 evőkanál |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
olaj | 2 evőkanál |
porcukor a szóráshoz | 1 kevés |
A liszt felét a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a beiglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Szeletelve kínáljuk.
Hozzászólások