Feltöltve:

Angyal torta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
lisz5 evőkanál
cukrozatlan kakópor1 evőkanál

A krémhez

vaj vagy Rama20 dekagramm
kókuszreszelék30 dekagramm
cukor10 dekagramm
tejszín1 dl
tej2 dl
hántolt, enyhén pirított egész mandulaszemek10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjét verjük fel keményre, egy kanál cukrot folyamatosan adagolva hozzá. A lisztet a kakóporral, sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig verjük, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk. A felvert hab negyedét gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, majd a többit laza mozdulatokkal belekeverjük. Sütöpapíros tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, és 3 lapba vágjuk.

2. lépés

A tejet a cukorral felfőzzük. Hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, a vajat vagy a margarint, és 10 percig folyamatosan kevergetve a kókuszreszeléket puhára főzzük. Ha szükséges, mert nagyon száraz a kókuszreszelék, kevés tejet adhatunk még hozzá. Félretesszük, és hűtőben jól kihűtjük. Ízlés szerint még édesíthetjük.

3. lépés

Ha kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk és egy-egy mandulát teszünk a közepébe. Mérettől függően 10-15 golyót készítsünk. Ha marad mandulánk, őröljük meg, és adjuk a maradék krémhez. Vegyítsük a felvert tejszínt is hozzá, hogy kenhető legyen. Ezzel töltsük meg, és vonjuk be a tortát. Kókuszreszelékkel szórjuk be, majd csokival, és a kókuszgolyókkal díszítsük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem