Feltöltve:

Angol citromkrém (Lemon Curd)

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tojás2 darab
cukor (nádcukor vagy nyírfacukor)10 dekagramm
citrom3 darab
étkezési keményítő1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy fazekat félig töltünk vízzel, ehhez keresünk egy fémtálat/edényt, ami illeszkedik a tetejére. A vizet felforraljuk. A forró víz felett készítjük majd a krémet.
    A citromokat, ha nem bio-citrom, akkor először szódabikarbónás vízben áztassuk fél órát, majd jól mossuk le.
    A citromok héját lereszeljük, a citromok levét kifacsarjuk, leszűrjük és 1 dl-t kimérünk belőle. Ennyi kell a krémhez.

  2. 2. lépés

    A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a vízfürdő felett, folyamatos keverés közben melegítjük. Amikor a tojás kezd habos lenni és elolvadt a cukor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk az 1 dl citromlét. Addig melegítjük, amíg kezd besűrűsödni. Ekkor a kockákra vágott, hideg Vajas ízt is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg el nem olvad és sűrű fényes krémet nem kapunk. (Kb. 2 perc.) Ekkor levesszük a vízfürdőről, és üvegbe töltjük vagy akár előre kisütött pitetésztára kanalazzuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem