Feltöltve:

Angol sörös, marhahúsos pástétom

timer 105
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
marhahús900 gramm
vöröshagyma2 darab
liszt2 evőkanál
barnasör400 milliliter
sós omlós tészta100 gramm
tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsünk 400 ml forró vízből és a Knorr-kockából alaplevet. Kockázzuk fel a húst és aprítsuk fel a hagymát. Az olaj felét forrósítsuk meg, majd a hagymát pirítsuk meg rajta. Majd tegyük egy nagyobb hőálló tálba. A maradék olajat is forrósítsuk fel egy másik serpenyőben, majd azon pirítsuk meg a hús minden oldalát. Adjuk a hagymához.

  2. 2. lépés

    Öntsük a sört a serpenyőbe, amelyikben a húst pirítottuk. Hozzuk forrásba. Főzzük el a felére. Majd adjuk hozzá a levest. Hozzuk ismét forrásba. A lisztet keverjük el egy kis vízzel, majd adjuk hozzá. Végül öntsük a húsra. Fedjük le, majd pároljuk 160°C-os sütőben 1 1/2 - 2 órán keresztül. Majd hagyjuk hűlni.

  3. 3. lépés

    Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagra. Kenjük be tojással a sütőtál felső szélét. Majd fektessük le a tésztát és nyomkodjuk le , hogy alaposan zárjon. Kenjük meg felvert tojással és süssük még kb. 20 percet, míg szép aranybarna nem lesz a tészta.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pot au Feu (Francia zöldséges marha)

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pikáns marhahús tekercsek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gazdag marha bourguignon

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 1

Angol sörös, marhahúsos pástétom

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 2

Vadas marha zsemlegombóccal

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 3

Borsos tokány

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Pikáns hátszíntekercsek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1

Zöldséges ököruszály ragu

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Borsos tokány

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1