Feltöltve:

Angelina álma

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

étbevonó massza10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

A tésztához

méz2 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
tojás2 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
porcukor20 dekagramm
Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm

A krémhez

tej1 liter
puncs ízű pudingpor3 csomag
porcukor25 dekagramm
puha Rama25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet.

  2. 2. lépés

    A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától.

  3. 3. lépés

    A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára.

  4. 4. lépés

    A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem