őrölt fahéj | |
vékony lapocskákra vágott mandula |
tej | 2.5 dl |
főzős vaníliás pudingpor | 1 csomag |
habtejszín | 2 dl |
cukor | 1 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
réteslap | 1 csomag |
konzerv ananász | 20 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tojássárgája | 1 darab |
búzadara | 2 evőkanál |
cukor | 5 evőkanál |
tehéntúró | 50 dekagramm |
zsemlemorzsa | 1 darab |
Ráma | 1 darab |
A túrót áttörjük, a cukorral, a darával és a tojássárgával összekeverjük. A citromhéjjal fűszerezzük, végül a levétől lecsöpögtetett ananászt is beleforgatjuk, majd vaníliás cukorral ízesítjük.
A réteslapokat egymásra terítjük úgy, hogy a lapokat egy kevés olvasztott Ramával meglocsoljuk, morzsával meghintjük.
A túrókrémet egy csíkban egyenletesen ráhalmozzuk és a tésztát feltekerjük. Ramával kikent tepsibe tesszük, a tetejét Ramával megkenjük, végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lángon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Közben a tejből és a pudingporból előírás szerint elkészítjük a pudingot, majd langyosra hűtjük. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukorral édesítjük, majd óvatosan a langyos krémbe keverjük.
Tálaláskor a túrós rétest kissé ferdén felszeleteljük, tányérra rakjuk, majd a vaníliakrémet mellé kanalazzuk.
Hozzászólások