Feltöltve:

Ananászos, csokis tekercs

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

kristálycukor15 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
liszt5 dekagramm
tojás4 darab
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
étkezési keményítő5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
víz4 evőkanál

A töltelékhez

ananászkonzerv (kb. 30 dkg)1 doboz
mascarpone sajt25 dekagramm
porcukor1 evőkanál

A díszítéshez

ét tortabevonó10 dekagramm

Ananászos, csokis tekercs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral felhabosítjuk, hogy sűrű krémet kapjunk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük és a sárga krémhez keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük.

2. lépés

Sütés után porcukorral megszórt konyharuhára tesszük, majd feltekerjük. Közben elkészítjük a krémet.

3. lépés

Az ananászból 2 körszeletet félreteszünk, a többiből pürét készítünk, összeturmixoljuk, lecsöpögtetjük, hogy a leve kifolyjon. Az ananászmasszát a porcukorral és a mascarpone sajttal összekeverjük és ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.

4. lépés

Ezután felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tekercs tetejére és a félretett, apró szeletekre vágott ananászdarabokkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem