Feltöltve:

Ananászos bomba

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás12 darab
kristálycukor12 evőkanál
liszt8 evőkanál
étkezési keményítő4 evőkanál

krem

tej5 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Töltelék

növényi tejszín1 liter
vaníliás cukor2 csomag
instant zselatinfix2 csomag
darabolt ananászbefőtt1 doboz
mazsola10 dekagramm
rumaroma1 pohár

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból 2x6 tojásos piskótatekercset készítünk gáz tepsiben.

2. lépés

A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük a vaníliás cukorral és hűlni hagyjuk. A mazsolát a rumaromába beáztatjuk. A Ramát a cukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt pudingos masszával. 1/3 rész krémet félreteszünk. Megkenjük a 2/3 rész krémmel a kihűlt tekercseket és jól lehűtjük.

3. lépés

A habhoz felverjük a tejszínhabot a vaníliával és a zseléfixszel.

4. lépés

Kibélelünk folpackkal egy 22 cm magas 32 cm átmérőjű tálat. A piskótatekercseket felszeleteljük ujjnyi vastagra és kirakjuk vele a tálat. A félretett krém 1/3 részével megkenjük a tekercseket belülről, a hab egy részét belekenjük, megszórjuk az ananásszal és a mazsola egy részével. Megint hab, ananász és mazsola következik, majd ismét hab és erre egy sor piskótatekercs. Hab, ananász, mazsola a következő sorban. Hab, ananász, mazsola, hab, végül a piskótatekercsekkel lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk és tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem