Ananászos pulykasaláta
Ananászos pulykasaláta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 20 dekagramm
  • pulykamell - 50 dekagramm
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • jégsaláta - 1 darab
  • Globus Mustár tubus - 1 evőkanál
  • 12%-os tejföl - 4 evőkanál
  • napraforgó étolaj - 2 evőkanál
  • porcukor - 1 csipetnyi
  • Globus Majonéz light - 6 evőkanál
  • Delikát8 ételízesítő - 1 evőkanál
  • darabolt ananászkonzerv - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykamellet bedörzsöljük az olajjal elkevert KNORR Szárnyas Fűszervarázzsal és sütőben kb. 180 °C-on, 30 perc alatt pirosra sütjük.
  2. A GLOBUS majonézt, tejfölt, mustárt összekeverjük. Ízesítjük kevés sóval, fehér borssal és porcukorral.
  3. Hozzáadjuk a metéltre vágott, DELIKÁT8-as vízben főtt burgonyát, a sült pulykamellet, darabolt, lecsepegtetett konzervananászt, a megmosott tépett salátát.
  4. Lazán összekeverjük és hűtőbe tesszük. Tálaláskor pirítóst, vagy pirított natúr zsemlekockát adhatunk hozzá és friss gyümölcsökkel dekorálhatjuk, vagy balzsamecettel tehetjük pikánsabbá.