burgonya | 20 dekagramm |
---|---|
pulykamell | 50 dekagramm |
só, bors | 1 csipetnyi |
jégsaláta | 1 darab |
Globus Mustár tubus | 1 evőkanál |
12%-os tejföl | 4 evőkanál |
napraforgó étolaj | 2 evőkanál |
porcukor | 1 csipetnyi |
Globus Majonéz light | 6 evőkanál |
Delikát8 ételízesítő | 1 evőkanál |
darabolt ananászkonzerv | 15 dekagramm |
Ananászos pulykasaláta a Főételek kategóriában
A pulykamellet bedörzsöljük az olajjal elkevert KNORR Szárnyas Fűszervarázzsal és sütőben kb. 180 °C-on, 30 perc alatt pirosra sütjük.
A GLOBUS majonézt, tejfölt, mustárt összekeverjük. Ízesítjük kevés sóval, fehér borssal és porcukorral.
Hozzáadjuk a metéltre vágott, DELIKÁT8-as vízben főtt burgonyát, a sült pulykamellet, darabolt, lecsepegtetett konzervananászt, a megmosott tépett salátát.
Lazán összekeverjük és hűtőbe tesszük. Tálaláskor pirítóst, vagy pirított natúr zsemlekockát adhatunk hozzá és friss gyümölcsökkel dekorálhatjuk, vagy balzsamecettel tehetjük pikánsabbá.