Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | 1 dl |
chili paprika | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
méz | 2 teáskanál |
sertés oldalas | 1.5 kilogramm |
KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas | 3 evőkanál |
konzerv ananász | 1 darab |
ketchup | 2 evőkanál |
vörös borecet | 1 evőkanál |
Ananászos oldalas a Főételek kategóriában
Az oldalast mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk darabokra. A mézet keverjük össze a borecettel, ketchuppal, Sült oldalas fűszerkeverékkel és olajjal.
Dörzsöljük bele a húsba és tegyük egy napra a hűtőbe.
Egy hőálló tálat kenjünk ki margarinnal, tegyük bele az oldalasokat és öntsünk alá egy kis vizet. Majd süssük 60-80 percig 180 fokon. A folyadékot pótoljuk, ha szükséges.
Csepegtessük le az ananászt. Az ananászlével locsoljuk meg az oldalas darabokat. 10 perccel a sütés vége előtt tegyük az oldalasokra az ananászkarikákat és szórjuk meg chili szeletekkel.
Tálaljuk fóliában sült burgonyával, főtt kukoricával.