Ananászos-kukoricás csirke
Ananászos-kukoricás csirke
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • gépsonka - 15 dekagramm
  • konzerv csemegekukorica - 280 gramm
  • darabolt ananászkonzerv - 175 gramm

Elkészítés:

  1. A sonkát csíkokra vágjuk, majd félretesszük. A csirkemellet folyóvízben alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Szűrőbe öntve csepegtessük le az ananászkonzervet, ha karikák vannak benne, akkor vágjuk kockára.
  2. A serpenyőben megforrósított olajra tesszük a húst, megsózzuk-borsozzuk és fehérre pirítjuk. Közben a Rafinériát elkeverjük a tejjel.
  3. Amikor a hús aranybarna lesz, hozzáöntjük a mártást, belekeverjük a kukoricát, majd felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk az ananászt és a sonkát, majd lassú tűzön 4-5 percig főzzük.