Feltöltve:

Ananászos-kesudiós lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rozsliszt30 dekagramm
Rama, kis darabokban20 dekagramm
porcukor17 dekagramm
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 csipetnyi
tojás1 darab
ananász (konzerv is lehet)70 dekagramm
cukor5 dekagramm
kesudió10 dekagramm
citromlé4 evőkanál

Ananászos-kesudiós lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a margarindarabkákkal, 7 dkg porcukorral, a sóval, a citromhéjjal és a tojással a gyúrjuk tésztává. Formáljunk belőle gömböt, és csomagoljuk fóliába, majd egy órára tegyük hűvös helyre. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Az ananászszeleteket csepegtessük le és vágjuk félbe. Szórjuk meg cukorral, és rövid ideig hagyjuk állni. A kesudiót vágjuk durvára, majd tegyük félre. A tésztát nyújtsuk ki, és fektessük sütőpapírral bélelt, lapos tepsire. Rakjuk rá az ananászdarabokat, és szórjuk meg a felaprított kesudióval. A sütő középső szintjén süssük 20 percig. A maradék porcukrot keverjük össze a citromlével, és sütés után kenjük meg vele a kissé már kihűlt süteményt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem