Ananászos csirke
Ananászos csirke
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • olaj - 1 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • ananász konzerv - 1 darab
  • curry por - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket mossuk meg és töröljük szárazra (konyhai papírtörlővel). Vágjuk kb. 1 cm-es darabokra, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az ananászt csöpögtessük le, és ha karikáink vannak, akkor vágjuk 1 cm-es darabokra. A tejszínt keverjük el az ananász befőtt levével.
  3. Egy serpenyőben, aminek van fedele, vagy egy széles aljú lábosban forrósítsuk meg az olajat. A húskockákat szórjuk meg a liszttel, keverjük át és pirítsuk meg, hogy kívül kérget kapjon mindegyik.
  4. Öntsük rá a tejszínes keveréket, a curryt, ízlés szerint sózzuk vagy ízesítsük Delikáttal. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Időnként kevergessük meg.
  5. Tegyük hozzá az ananászt, keverjük jól el, és még kb. 5 percen át közepes lángon főzzük.