Feltöltve:

Ananász torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé
hámozott, darált mandula
Rama a tepsi kikenéséhez
lágy margarin

-

tej vagy ananászlé2 dl
finomliszt2 púpos evőkanál
tojás2 egész
cukor15 dekagramm
ananászkonzerv2 darab
félkész piskótatorta1 darab
Ráma1 darab
habtejszín1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótatorta tetejét kb. 1 cm-re levágjuk. Közepét kikotorjuk, de úgy, hogy az alja megmaradjon.

  2. 2. lépés

    Krém készítése: egy lábosban 15 dkg cukrot elkeverünk 2 púpos kanál liszttel, 2 egész tojással, majd fokozatosan hozzáadunk még 2 dl tejet, vagy az ananász levét. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, és tovább keverjük, nehogy csomós legyen.

  3. 3. lépés

    Ezután még langyosan hozzáadunk 1 Ramát, és jól elkeverjük. A krémet hűtőbe tesszük és egy órán át állni hagyjuk.

  4. 4. lépés

    További teendők: ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a tortából kiszedett morzsát, és annyi ananászlevet, hogy jó krém legyen. Ha ez elkészült egy napot állni hagyjuk hűtőben, hogy a krém összeérjen.

  5. 5. lépés

    Ezután a krémet beletöltjük a tortába, tetejét tejszínnel és ananásszal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 1

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 9
Feliratkozom a hírlevélre