Feltöltve:

Amerikai krémes

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

cukor5 evőkanál
vaníliás puding2 csomag
tojásfehérje7 darab

Tetejére

Ráma3 dekagramm
kakaó1.5 evőkanál
tej2.5 evőkanál
cukor10 dekagramm

Máz

habfixáló1 csomag
porcukor3 evőkanál
növényi tejszín0.5 liter

Tészta

tojássárgája7 darab
vaníliás cukor1 csomag
langyos víz15 evőkanál
sütőpor1 csomag
kakaó2 evőkanál
liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, és sütőfóliával bélelt tepsiben 20-30 percig sütjük. Kivesszük, levesszük róla a papírt, és fordítva, úgy hogy a teteje alulra kerüljön visszatesszük a tepsibe a tésztát. Krém: 7 tojásfehérjét 5 ek. cukorral keményre felverve összekeverünk a forró pudinggal, amit addig megfőzünk, amíg sül a tészta. Puding: 2 csomag vaníliás pudingot (mindegy milyen fajta) fél liter vízzel keményre megfőzünk. Ezt a krémet jól kikeverve a tojásfehérjével, rákenjük a még meleg tésztára, és visszatesszük a meleg sütőbe, amíg rózsaszínű nem lesz, (kb. 10 perc). Máz: fél liter növényi tejszínt (másfajta nem jó hozzá), 3 ek porcukorral nagyon kemény habbá verünk és 1 cs. habfixálót is rakjunk bele, mert így jobb lesz. Ezt rákenjük a kihűlt tésztára. Amúgy nem kell semmi rá, díszíteni bármivel lehet ízlés szerint (én csokit teszek rá). A csoki, ahogy Édesanyámtól tanultam: 10 dkg cukor, 2,5 ek tej, 1,5 ek kakaó, 3 dkg Rama. A cukrot és a tejet összekeverem, lassú tűzön addig főzöm, amíg bársonyosan sima nem lesz, ekkor leveszem a tűzről, és utána keverem bele a Ramát, (mert én úgy jártam, hogy először együtt főztem mindent és a Rama kicsapódott, túrós lett). Talán ennél a tésztánál mivel rá kell csorgatni a csokit, jobb a Rama, mert kicsit hígabb, és könnyebb csorgatni. Lényeg, hogy a csokit ne kenjük, mert összekeveredik a habbal, csak csorgatni szabad. Én fogpiszkálóval szoktam mintát húzni bele, mint ahogy a képen is látszik. De bármilyen formát ki lehet hozni belőle, csak fantázia kérdése. Eredetileg erre nem kell csoki a tetejére, de én így finomabbnak találtam, és a családom is, azóta csokisan készítem. Sőt van olyan, amikor nem vaníliás pudinggal csinálom, hanem csokissal, és nem csokis a tésztája, hanem sárga, ilyenkor a kakaó helyett annyival több lisztet teszek, a színek megfordulnak, és az íze is más, csak sajnos azt még nem fotóztam le.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem