Feltöltve:

Amerikai fánk tepsiben sütve

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

meleg tej3 dl
szárított élesztő2.5 teáskanál
Ráma1 evőkanál
cukor150 csapott mokkáskanál
tojás2 darab
liszt600 gramm
1 csipetnyi
olvasztott Rama1.5 dl

A hintéshez

porcukor1 darab
őrölt fahéj2 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Egy deci meleg tejbe keverjük bele az élesztőt, szórjunk bele egy kiskanál cukrot és tegyük félre néhány percre, amíg az a tejben felfut. Keverjük össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés Ramával. A liszthez adjunk egy csipetnyi sót, öntsük hozzá a cukros- tojásos tejet és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozzuk jól össze a tésztát, formázzuk egy nagy cipóvá és letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, amíg a tészta a duplájára nem kel.

2. lépés

Ezután a tenyerünkkel kissé lapítsuk ki a tésztát, formázzunk belőle kerek, de lapos cipókat és a közepét egy kerek keksznyomóval szúrjuk át, vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral, így gyűrűformájú lesz. Takarjuk le egy konyharuhával és 35-40 percig hagyjuk ismét kelni.

3. lépés

Melegítsük elő a sütőt és 180 fokon kezdjük el sütni. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsibe téve süssük 8, maximum 10 percig.

4. lépés

A megsült fánkokat forgassuk meg először a megolvasztott Ramában, majd a fahéjas cukorban.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem