Amerikai almás palacsinta
Amerikai almás palacsinta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 4 darab
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • barna cukor - 2 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • őrölt fahéj - 0.25 kávéskanál
  • reszelt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 csipetnyi
  • alma - 2 darab
  • citromlé - 2 evőkanál
  • Ráma - 6 dekagramm
  • szilvalekvár - 2 evőkanál
  • fahéjrudak - 1 darab
  • juharszirup - 1 darab

Elkészítés:

  1. A sütőt 75 fokra előmelegítjük. A tojást a sütőporral habosra keverjük, majd a citromhéját a cukrot, sót és a fűszereket belekeverjük. A lisztet a tojásra szitáljuk, az egészet összekeverjük, majd 15 percig lefedve pihentetjük.
  2. Az almát megmossuk, 4 db-ra vágjuk, kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Néhányat citromlével meglocsolunk és félretesszük.
  3. Három kis adag tésztát egy serpenyőben, 2 dkg Ramával közepes lángon 4-5 percig sütünk. Néhány szelet almát a palacsinták puha tetejére rakunk, majd a palacsintákat megfordítjuk és 3-4 perc alatt teljesen megsütjük.
  4. A megsütött palacsintákat a sütőben melegen tartjuk és a többi palacsintát ugyanígy kisütjük.
  5. A palacsintákat előmelegített tányérokra rakjuk, almaszeletekkel, szilvalekvárral, fahéjrudakkal, vagy juharsziruppal tálaljuk.