Amerikai tojás kicsit másképp recept.
Először megfőzzük a francia salátaalapot és a tojást, hogy kihűljön. Azután elkészítjük a tartármártást. A tojássárgát elkezdjük keverni, óvatosan, majd lassan hozzáadjuk az étolajat. Mire az étolaj elfogy, szinte rezgős állagú lesz. Akkor adjuk hozzá a sót, a fehér-borsot, a mustárt valamint a porcukrot. Lassan elkeverjük és belekeverjük a fehérbort, a citromlevet, majd végül a tejszínt. Két evőkanállal kiveszünk a töltött tojáshoz. Hozzákeverjük a kihűlt francia salátaalapot. A sonkát ledaráljuk és egy keveset félreteszünk a töltött tojáshoz, a többit óvatosan a francia salátához keverjük, majd hűtőbe rakjuk.
A főtt tojásokat megpucoljuk, majd kettévágjuk úgy, hogy majd ismét egymásra tudjuk helyezni őket. A sárgáját kikaparjuk, sózzuk, borsozzuk és vissza töltjük a tojásokba. A paradicsomok tetejét levágjuk, a közepét kikaparjuk. Megtöltjük a franciasalátás alappal úgy, hogy a közepében egy kis fészket hagyunk. Ide helyezzük a töltött tojásokat. Tálaláskor az egészet a franciasalátás alapra ültetjük.