Feltöltve:

Amerikai krémes

timer 90
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz20 gramm
tojássárgája7 darab
kristálycukor170 gramm
víz100 milliliter
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kakaópor3 evőkanál
liszt200 gramm

A krémhez

Dr. Oetker Eredeti Pudingpor, vanília ízű2 csomag
kristálycukor10 evőkanál
tej600 milliliter
tojásfehérje7 darab

A tetejére

habtejszín400 milliliter
Dr. Oetker Habfixáló2 csomag
reszelt csokoládé50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 35 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 30x24cm-es, magasabb falú tepsit.

  2. 2. lépés

    A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg. Tegyük félre.
    A tojások sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd keverjük bele az olvasztott Rama Vajas Ízt is, ezután pedig felváltva a vizet és a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
    Süssük kb. 20 percen keresztül.

  3. 3. lépés

    Közben készítsük el a krémet.
    A pudingport keverjük simára a cukor felével és a tejjel (fokozatosan felöntve) majd főzzük sűrű krémmé.
    A tojások fehérjéjét verjük habbá a maradék cukorral (nem kell nagyon kemény habnak lennie). A még forró pudingba keverjük bele a hab harmadát, majd forgassuk bele a maradék habba az egészet és kézi habverővel keverjük simára (két részletben könnyebb lesz a sűrű pudingot simára keverni a tojáshabbal).
    A krémet öntsük rá a kisült piskótára, majd tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre.
    Vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. 4. lépés

    A kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen a habfixálóval felvert tejszínhabot és szórjuk meg csokoládéreszelékkel. Szeleteljük téglalapokra vagy kockákra. Díszíthetjük másképp is a süteményt: csillagcsöves habzsákból nyomjunk a szeletek tetejére egy-egy halmot és arra reszeljük rá a csokoládét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem