Ambróziakocka
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 200 gramm
  • tojás - 4 darab
  • kristálycukor - 3 dl
  • liszt - 4 dl
  • sütőpor - 1 csomag
  • narancs reszelt héja és leve - 1 darab
  • citrom héja és leve - 1 darab

A mázhoz

  • porcukor - 3 dl
  • a citrusok levéből - 0.5 dl
  • kandírozott narancs, vagy citromhéj - 1 csomag

A formához

  • Ráma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük a sütőt 200 fokra. Ramával kenjünk ki és szórjunk be egy tepsit, vagy sütőpapírral béleljük ki. Verjük fel jól a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a citrusok reszelt héját és az olvasztott Ramát, majd a lisztet a sütőporral. Öntsük a formába, rakjuk be a sütőbe 15-20 percre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Rakjuk a sütit egy sütőpapírra, majd a citrusok levével elkevert porcukor mázat a tetejére kenjük. Megszórjuk a cukrozott narancshéjjal és felkockázva tálaljuk.