Amaránt saláta
Amaránt saláta
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • amaránt - 200 gramm
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • Fokhagyma - 1 gerezd
  • apróra vágott petrezselyem - 1 csokor
  • citrom leve és héja - 1 darab
  • kis kígyó uborka - 1 darab
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • nagyobb lilahagyma - 1 darab
  • sárga paradicsom - 250 gramm

Elkészítés:

  1. Főzzük meg az amarántot a csomagolásán található instrukciók szerint. Szűrjük le és folyó hideg vízzel hűtsük le. Majd tegyük félre.
  2. Keverjük össze az olívaolajat a fokhagymával és petrezselyemmel, a citrom levével és a reszelt héjával.
  3. Helyezzük egy salátás tálban a megtisztított felvágott zöldségeket, keverjük össze az amaránttal és az elkészített öntettel. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
  4. Séf tipp: Igazán kíváló köretként fogyasztva füstölt hal vagy sajt mellé.​