amaránt | 200 gramm |
---|---|
olívaolaj | 2 evőkanál |
Fokhagyma | 1 gerezd |
apróra vágott petrezselyem | 1 csokor |
citrom leve és héja | 1 darab |
kis kígyó uborka | 1 darab |
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
nagyobb lilahagyma | 1 darab |
sárga paradicsom | 250 gramm |
Amaránt saláta a Saláták kategóriában
Főzzük meg az amarántot a csomagolásán található instrukciók szerint. Szűrjük le és folyó hideg vízzel hűtsük le. Majd tegyük félre.
Keverjük össze az olívaolajat a fokhagymával és petrezselyemmel, a citrom levével és a reszelt héjával.
Helyezzük egy salátás tálban a megtisztított felvágott zöldségeket, keverjük össze az amaránttal és az elkészített öntettel. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
Séf tipp:
Igazán kíváló köretként fogyasztva füstölt hal vagy sajt mellé.