Aludttejes lepény a Desszertek kategóriában
Az omlós tésztához 37,5 dkg lisztet gyúrjunk össze a sütőporral, a van. cukorral, 12,5 dkg cukorral, 1 tojással, sóval és Ramával. Letakarva 30 percre tegyük hideg helyre. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát nyújtsuk ki liszttel meghintett deszkán, majd béleljünk ki vele egy lapos tepsit. A tészta peremét kicsit húzzuk fel. A maradék tojásokat válasszuk ketté. A tojássárgákat a maradék cukorral keverjük habosra, kis adagokban dolgozzuk bele a maradék lisztet, az átkevert aludttejet, a tejszínes írót és a citromhéjat. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és forgassuk a masszába. A masszát borítsuk az omlós tésztára, és simítsuk el. Süssük előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára.