Alpesi tarja hercegnő burgonyával
Alpesi tarja hercegnő burgonyával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 2 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • sajt - 15 dekagramm
  • burgonya - 5 darab
  • liszt - 10 dekagramm
  • tarja - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni picit. A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük, megsózzuk, a fokhagymát belereszeljük, és pár perc múlva kinyomkodjuk a levét. A szeletelt húst először lisztbe, majd tojásba, végül a reszelt krumpliba mártjuk és forró olajban kisütjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
  2. Közben a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd felkockázzuk, felrakjuk főni és ízlés szerint megsózzuk. Amikor kész, hozzáadjuk a margarint és elkeverjük. Amint kihűlt, hozzáadjuk a 2 tojássárgát és robotgéppel csomómentesre keverjük. Habzsákba pakoljuk és csillagcsővel pici kupacokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 220 fokon 20-25 percig sütjük.