Feltöltve:

Almával és fahéjas-dióval töltött fánk

timer 60
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt25 dekagramm
tej1 dl
porcukor25 gramm
élesztő15 gramm
tojássárgája2 darab
1 csipetnyi
olvasztott Rama5 gramm
rum0.5 dl

A töltelékhez

alma (nagy)1 darab
citrom leve0.5 darab
darált dió3 evőkanál
fahéj1 kávéskanál
baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni. A tojások sárgáját kikeverni az olvasztott Ramával. A lisztet keverőtálba önteni, majd hozzáadni a csipet sót, az olvasztott Rama, a tojássárgás keveréket, a rumot, és a felfuttatott élesztőt. Fakanállal jó összekeverni, és annyi tejet önteni hozzá, hogy a tészta közepes állagú legyen, végül robotgéppel kidagasztani. Lefedve, meleg helyen duplájára keleszteni, (én kelesztő tálba teszem, és ha a tetejét felnyomja, többször vissza is zárom).

  2. 2. lépés

    Közben elő lehet készíteni a tölteléket. Az almát meghámozni és kisebb kockákra darabolni. Rácsepegtetni a citrom levet, hogy ne barnuljon meg, mielőtt a tésztára kerül, jól le kell csepegtetni. A darált diót összekeverni a fahéjjal.

  3. 3. lépés

    A megkelt tésztát lisztezett felületre helyezni. Két részre osztani, de az egyik kicsit nagyobb legyen. Átgyúrni, majd az egyik cipót kinyújtani. Egy 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval megjelölni a fánkok helyét. Mindegyik jelölés közepét megkenni a lekvárral, majd megszórni a fahéjas dióval, végül ráhelyezni az alma kockákat.

  4. 4. lépés

    A másik cipót is kinyújtani, majd óvatosan ráteríteni a töltelékre. A közöket gondosan lenyomkodni, majd a szaggatóval kiszaggatni a fánkokat. A leeső tésztát kicsit összegyúrni, szintén tölteni, kiszaggatni. Tetejüket olajjal átkenni, folpack fóliával és egy konyharuhával letakarni, majd 20 percig így keleszteni tovább.

  5. 5. lépés

    Egy serpenyőbe bőségesen olajat önteni és elkezdeni melegíteni, (egy csipet tésztával kipróbálni hogy elég meleg-e). Ha már elég meleg, akkor 4-5 db fánkot belehelyezni úgy, hogy a tésztának az alja legyen felül. Fedővel lefedni és mérsékelt lángon elkezdeni sütni, (én üveg fedővel takarom le, így látom mikor kell megfordítani).

  6. 6. lépés

    Ha már szép pirosra sült az alsó fele, akkor átfordítani, és már fedő nélkül sütni addig, amíg szép aranysárga nem lesz. Papírtörlőre kiszedni, majd vaníliás porcukorral jól megszórni. Még langyosan tálalni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre