Feltöltve:

Almatorta 2.

timer 200
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás3 darab
citrom reszelt héja és leve1 darab
savanykás alma1 kilogramm
kristálycukor10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
rum3 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
tej1 dl
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor2 evőkanál
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a porcukrot, az 1 db tojást. Picit megsózzuk, belereszeljük a citrom héját, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és két órára a hűtőbe tesszük.

  2. 2. lépés

    Ezután kb. 4 mm vastag lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy az oldalát is befedje. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A felszeletelt és mazsolával, kristálycukorral, citromlével, őrölt fahéjjal és rummal ízesített almákat a formába rakjuk és meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral elkevert tejjel.

  3. 3. lépés

    Berácsozzuk a tésztacsíkokkal, megkenjük tojással és a sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen hideg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem