Feltöltve:

Almatorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt250 gramm
Ráma150 gramm
cukor36 gramm
hideg víz3 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

hámozott alma750 gramm
citrom1 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
méz2 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
sárgabarack lekvár3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az étkezési keményítőt. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta. Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük. A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg, vagy nyílást hagyjunk, hogy a gőz sütés közben távozhasson. A megsült torta tetejét még forrón a lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt. Nagyon finom, omlós, szaftos és üdítően savanykás, ajánlom nagyon az oldal látogatóinak.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem