1. lépés
A lisztet egy nagy tálba öntjük, rászórjuk a sót és a cukrot, majd középen mélyedést alakítunk ki. A Ramát feldaraboljuk, a mélyedés köré rendezzük, a tojást pedig a közepére ütjük. Az egészet kézzel jó alaposan összegyúrjuk. Golyót formázunk a tésztából, alufóliába csomagoljuk, majd kb. fél órára hűvös helyre tesszük. Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tortaformát kikenjük Ramával, vastag cukorréteget szórunk (kb. 10 dkg cukor), és elrendezzük az almaszeleteket. A forma alját tűzhelyen, közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor meg nem olvad. Ha a cukor karamellizálódni kezd, levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd rászórjuk a maradék cukrot is. A megmaradt Ramát szintén rászórjuk. A tésztát kinyújtjuk, a lerakott almaréteg tetejére helyezzük, majd a széleinél jól benyomkodjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük. Ha elkészült, a tetejére állítva kiborítjuk a formából, és még melegen tejszínhabbal, vagy vaníliapudinggal tálaljuk.
Hozzászólások