Feltöltve:

Almatorta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojás1 darab
cukor1 teáskanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

cukor20 dekagramm
nagyobb méretű alma4 darab
Ráma7 dekagramm

A díszítéshez

tejszínhab vagy vaníliapuding1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A lisztet egy nagy tálba öntjük, rászórjuk a sót és a cukrot, majd középen mélyedést alakítunk ki. A Ramát feldaraboljuk, a mélyedés köré rendezzük, a tojást pedig a közepére ütjük. Az egészet kézzel jó alaposan összegyúrjuk. Golyót formázunk a tésztából, alufóliába csomagoljuk, majd kb. fél órára hűvös helyre tesszük. Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tortaformát kikenjük Ramával, vastag cukorréteget szórunk (kb. 10 dkg cukor), és elrendezzük az almaszeleteket. A forma alját tűzhelyen, közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor meg nem olvad. Ha a cukor karamellizálódni kezd, levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd rászórjuk a maradék cukrot is. A megmaradt Ramát szintén rászórjuk. A tésztát kinyújtjuk, a lerakott almaréteg tetejére helyezzük, majd a széleinél jól benyomkodjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük. Ha elkészült, a tetejére állítva kiborítjuk a formából, és még melegen tejszínhabbal, vagy vaníliapudinggal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem