Almaszósz
Almaszósz
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tej - 2 dl
  • citrom leve - darab
  • liszt - 3 evőkanál
  • alma - 4 darab
  • szegfűszeg - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Az almát megpucoljuk, kicsumázzuk , majd kockára vágjuk.
  2. Meglocsoljuk a citrom levével , hogy ne barnuljon meg az alma.
  3. Majd feltesszük főni annyi vízzel , hogy kb egy ujjnyival több legyen mint amennyi ellepi.
  4. Beletesszük a vízbe a cukrot ( az alma savanykásságától függ ) , a szegfűszeget és a fél csipetnyi sót.
  5. Úgy 10 perc után lisztből és tejből készítünk habarást, amit csomómentesre keverünk. Majd óvatosan az almához öntjük és összefőzzük.
  6. Amint besűrűsödött kész is az almaszószunk.