Feltöltve:

Almáspite

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt, a fele lehet teljes kiőrlésű is lehet50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor25 dekagramm
vanília kivonat1 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
tojás3 darab
tejföl3 evőkanál

Töltelék

tisztított alma1.2 kilogramm
darált mandula, vagy dió10 dekagramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
reszelt szerecsendió1 kevés
kardamom1 teáskanál
gyömbér1 kevés
citrom1 púpos evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, végül annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.

  2. 2. lépés

    Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, cukorral és fűszerekkel ízesítjük.

  3. 3. lépés

    A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket a tepsi méretének megfelelően kisodorjuk, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kicsit kikent tepsibe fektetjük. Darált mandulával megszórjuk és egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd beborítjuk a másik tésztalappal.

  4. 4. lépés

    A tészta tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük tejföllel és megszórjuk darált mandulával. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem