Feltöltve:

Almáspite

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt, a fele lehet teljes kiőrlésű is lehet50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor25 dekagramm
vanília kivonat1 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
tojás3 darab
tejföl3 evőkanál

Töltelék

tisztított alma1.2 kilogramm
darált mandula, vagy dió10 dekagramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
reszelt szerecsendió1 kevés
kardamom1 teáskanál
gyömbér1 kevés
citrom1 púpos evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, végül annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.

2. lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, cukorral és fűszerekkel ízesítjük.

3. lépés

A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket a tepsi méretének megfelelően kisodorjuk, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kicsit kikent tepsibe fektetjük. Darált mandulával megszórjuk és egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd beborítjuk a másik tésztalappal.

4. lépés

A tészta tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük tejföllel és megszórjuk darált mandulával. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem