Feltöltve:

Almáspite

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor12.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
alma1.2 kilogramm
mazsola10 dekagramm
dióbél20 dekagramm
dkg fahéj0.2 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Egy jó almás pite elsősorban a felhasznált alma fajtájától és érettségétől függ, valamint a készítő lelkiismeretességétől. Nem szabad semmit kispórolni belőle, mert akkor csak egy középszerű almás valamit kapunk. Vaníliás cukor, zúzott dióbél, megmosott mazsola, reszelt citromhéj, örült fahéj keverékében megforgatott és egy félnapig állni hagyott, majd lecsepegtetett almatölteléket a formába nyújtott tésztára rakjuk. A tetejét lefedjük 4-5 milliméter vastagra nyújtott tésztával, gondosan lenyomkodjuk a szélét villával, vigyázva arra, hogy ne szakítsuk ki a tésztát. Tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk, majd 170-fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre. A megsült pitét a formából kiborítva hűlni hagyjuk. Recés pengéjű késsel szeleteljük és ízlés szerint tálaljuk. Kínálhatjuk mézzel kikevert mascarponeval, vagy vaníliafagylalttal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem