Feltöltve:

Almáspite

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor12.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
alma1.2 kilogramm
mazsola10 dekagramm
dióbél20 dekagramm
dkg fahéj0.2 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy jó almás pite elsősorban a felhasznált alma fajtájától és érettségétől függ, valamint a készítő lelkiismeretességétől. Nem szabad semmit kispórolni belőle, mert akkor csak egy középszerű almás valamit kapunk. Vaníliás cukor, zúzott dióbél, megmosott mazsola, reszelt citromhéj, örült fahéj keverékében megforgatott és egy félnapig állni hagyott, majd lecsepegtetett almatölteléket a formába nyújtott tésztára rakjuk. A tetejét lefedjük 4-5 milliméter vastagra nyújtott tésztával, gondosan lenyomkodjuk a szélét villával, vigyázva arra, hogy ne szakítsuk ki a tésztát. Tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk, majd 170-fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre. A megsült pitét a formából kiborítva hűlni hagyjuk. Recés pengéjű késsel szeleteljük és ízlés szerint tálaljuk. Kínálhatjuk mézzel kikevert mascarponeval, vagy vaníliafagylalttal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem