Feltöltve:

Almáspite sajttorta

timer 240
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

az almás piskótához

Rama Vajas Íz90 gramm
barna cukor90 gramm
Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor1 csomag
tojás (M)2 darab
Liszt135 gramm
Dr. Oetker Sütőpor5 gramm
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 teáskanál
reszelt alma100 gramm

a fahéjas almás réteghez

Rama Vajas Íz20 gramm
kockákra vágott alma200 gramm
barna cukor60 gramm
citrom leve0.5 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt kardamom1 csipetnyi
őrölt szerecsendió1 csipetnyi
kukoricakeményítő1 teáskanál

A sajtkrémhez

natúr zsíros krémsajt600 gramm
porcukor120 gramm
őrölt fahéj1.5 teáskanál
Dr. Oetker vanília aroma1 teáskanál
habtejszín120 milliliter

A díszítéshez

fahéjas porcukor1 teáskanál
Dr. Oetker Dekormix Tél Hópehely (opcionális)

A karamellszószhoz

Cukor110 gramm
forró habtejszín85 milliliter
Rama Vajas Íz50 gramm
só ízlés szerint

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 24cm-es tortaforma

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy 24cm-es tortaformát kenjük ki vékonyan margarinnal, és tegyünk sütőpapírt az aljába.
    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

  2. 2. lépés

    A puha margarint keverjük habosra a barna cukorral és a vaníliás cukorral. Keverjük hozzá a tojást is.
    A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, sóval és őrölt fahéjjal. A száraz hozzávalókat fakanállal forgassuk a tojásos-cukros margarinhoz. Legvégül forgassuk a masszába a reszelt almát is.

  3. 3. lépés

    Öntsük a masszát a tortaformába, simítsuk el a tetejét és előmelegített sütőben süssük kb 30 percen keresztül, vagy amíg a tészta ruganyos lesz. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.

  4. 4. lépés

    A margarint olvasszuk fel egy kisseb serpenyőben, dobjuk rá felkockázott almát, öntsük rá a citrom levét, szórjuk meg a cukorral és fűszerekkel. Így pároljuk meg kb. 15perc alatt.
    Ha az alma megpuhult, akkor öntsük hozzá a kevés vízzel elkevert keményítőt, és forraljuk még fél percig, amíg besűrűsödik. Tegyük félre hűlni.

  5. 5. lépés

    A krémhez a natúr sajtkrémet keverjük simára a porcukorral, fahéjjal és vanília kivonattal.
    A hideg habtejszínt verjük habbá, majd óvatosan keverjük a sajtkrémhez.

  6. 6. lépés

    A kihűlt almás piskótát tegyük vissza a tortakarikába. A közepére halmozzuk a fahájas almát, úgy, hogy körben, a piskóta szélén maradjon 1,5-2cm szabadon.
    Öntsük a sajtkrémet a tetejére.
    Tegyük hűtőbe minimum 3 órára.

  7. 7. lépés

    Miközben a torta hűl, készítsük el a karamellt:
    A cukrot egy kis lábasban olvasszuk fel közepes lángon. Óvatosan öntsük hozzá a forró tejszínt, közben állandóan kavargatva. A végén keverjük hozzá a margarint is. Sózzuk ízlés szerint. Szűrjük át egy üvegbe. Hűtsük ki teljesen.

  8. 8. lépés

    A lehűtött tortát tegyük tortatálra. Díszítsük fahéjas porcukorral, hópihés szórócukorral. A torta szélén körbe csorgassunk karamellt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek