Feltöltve:

Almáspite

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tejföl2 dl
tojás1 darab
cukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
alma1 kilogramm
mazsola10 dekagramm
sütőpor csomag
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Az almákat mossuk meg, hámozzuk, negyedeljük és vágjuk ki a magházukat. Vágjuk fel mindegyiket vékony szeletekre, és tegyük egy nagy lábosba.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Szórjuk hozzá a fahéjat, porcukrot, mazsolát, és közepes lángon fedő alatt főzzük félpuhára az almát. Néha kevergessük meg.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Míg az alma fő, készítsük elő a tésztát: a lisztet keverjük össze a sütőporral, sóval, cukorral.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A tojást törjük fel egy pohár felett, válasszuk szét, és a fehérjéből tegyünk félre 1 evőkanálnyit, a tészta tetejének megkenésére. A többi fehérje és a sárgája mehet a tésztába.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Tegyük hozzá a margarint, és a tejföl felét (a többit majd szükség esetén kell beletenni, ha nem áll össze jól a tészta). Kezdjük el gyors mozdulatokkal összegyúrni a hozzávalókat. A jó tészta megtisztítja a tálat és a kezet (összeszed minden morzsát róla), ruganyos, és egységes állagú. Ha túlságosan ragad a tészta, tegyünk hozzá még egy kevés lisztet, majd tegyük be ½ órára a hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 170-180°C-ra (gázsütőn közepes fokozat). A tepsit kenjük ki vékonyan margarinnal és lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A tészta felét nyújtsuk ki lisztezett gyúródeszkán (vagy a konyhapulton) akkorára, mint a tepsi, és a nyújtófa segítségével fektessük bele. Terítsük rá a tölteléket, és azonos vastagságúra oszlassuk el mindenhol. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd fektessük a töltelékre. Szurkáljuk meg néhány helyen a felső tésztát villával, hogy a sülés közben keletkező gőz el tudjon távozni. Kenjük meg a tetejét a félretett fehérjével.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    Tegyük a sütőbe a tepsit, és kb. 35 perc alatt süssük készre. Akkor van kész, ha a teteje gusztusosan barnává válik, a beleszúrt tűre pedig nem ragad tészta (ez az úgynevezett tűpróba).

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    Még melegen megszórhatjuk porcukorral egy kis szűrőn keresztül. Hagyjuk hűlni, mielőtt felvágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 120"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem