Feltöltve:

Almáskenyér

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

reszelt alma50 dekagramm
sima liszt15 dekagramm
rétesliszt15 dekagramm
tojás3 darab
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
olvasztott zsír vagy Rama7 evőkanál
sütőpor (24 g. én kimérem, mert foszfátmentest használok)2 csomag
őrölt fahéj2 kávéskanál
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A lisztekbe teszem a sütőport, a fahéjat és a pici sót, majd elegyítem.

2. lépés

A tojásokat a porcukorral, a van. cukorral, a nem meleg olvasztott zsírral vagy sütőmargarinnal habosra keverem.

3. lépés

Hozzáadom a lazán kinyomkodott reszelt almát.

4. lépés

Végül a lisztkeveréket is hozzáadom és sütőpapíros tepsibe simítom.

5. lépés

A tepsit 175 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10 perc után 150 fokra mérsékelem és 25 percig sütöm.

6. lépés

A kihűlt süti széleit levágom, úgy szeletelem, ahogy akarom. A tésztát süthetem tortaformában is. Úgy lehet kezelni mint egy tortát, tehát tölthető és bevonható bármilyen krémmel, vagy lekvárral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem