Feltöltve:

Almás zserbó

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
tojás1 darab
cukor5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej1 dl
élesztő1 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

cukrozott darált dió15 dekagramm
alma reszelve, párolva, kihűtve1.5 kilogramm
őrölt fahéj1 teáskanál
cukor, vagy 2-3 ek. méz10 dekagramm

A sütemény lekenéséhez

tojássárgája1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt langyos tejben egy mk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.


  2. 2. lépés

    Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, erre rá a másik lapot tesszük, ezt is megszórjuk cukrozott dióval, rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük az utolsó lappal.

  3. 3. lépés

    A tésztát lekenjük tojássárgával, majd 20 percig kelesztjük. Utána lekenjük tojásfehérjével és egy villával a tetején "mintákat" húzunk. Még 10 percig pihentetjük, amíg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon aranybarnára sütjük.

  4. 4. lépés

    Szép, csillogós, márványos lesz a sütink teteje.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem