Feltöltve:

Almás zserbó

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
tojás1 darab
cukor5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej1 dl
élesztő1 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

cukrozott darált dió15 dekagramm
alma reszelve, párolva, kihűtve1.5 kilogramm
őrölt fahéj1 teáskanál
cukor, vagy 2-3 ek. méz10 dekagramm

A sütemény lekenéséhez

tojássárgája1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt langyos tejben egy mk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.


2. lépés

Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, erre rá a másik lapot tesszük, ezt is megszórjuk cukrozott dióval, rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük az utolsó lappal.

3. lépés

A tésztát lekenjük tojássárgával, majd 20 percig kelesztjük. Utána lekenjük tojásfehérjével és egy villával a tetején "mintákat" húzunk. Még 10 percig pihentetjük, amíg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon aranybarnára sütjük.

4. lépés

Szép, csillogós, márványos lesz a sütink teteje.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem