Feltöltve:

Almás túrókocka

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt35 dekagramm
porcukor17.5 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma20 dekagramm

Töltelék

Ráma17 dekagramm
porcukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
túró1 kilogramm
mascarpone125 gramm
citrom2 darab
tojás4 darab
vaníliás pudingpor2 csomag
alma1.2 kilogramm
baracklekvár8 dekagramm
mandulaforgács10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a felsoroltakat összedolgozzuk. Átgyúrjuk, téglalappá formáljuk és fél órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez a Ramát, a túrót és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a mascarponét. Az egyik citrom héját a túróhoz reszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. Egyenként a túróhoz keverjük a tojásokat, a citromlé felét és beleszitáljuk a pudingport. Az almákat meghámozzuk, gerezdekre szeljük és meglocsoljuk a maradék citromlével. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe terítjük, a széleket felmagasítjuk, az alját villával megszurkáljuk. Tetejére simítjuk a túrót, és kissé egymásra csúsztatva rárakjuk az almát. Megkenjük a maradék 20 g felolasztott Ramaval és 50 percig 180 fokon sütjük. A lekvárt felforrósítjuk és 50 perc után vékonyan megkenjük az almát. Megszórjuk még a mandulával és további 15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 5x5cm-es kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem