Feltöltve:

Almás tejszínes krémes

timer 15
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
zsír vagy Rama20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag
tejföl4 evőkanál

krem

tejszín ízű pudingpor2 csomag
tej6 dl
porcukor15 dekagramm
reszelt alma1 kilogramm
fahéj1 darab

Tetejére

tejszín, vagy 2 csomag habpor3 dl
habfixáló2 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és három részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejszínes pudingot. A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlen rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát, és a harmadik lapot ráfordítjuk. A lapokat töltés előtt nem kell lekenni jól megpuhul az almától. Tetejére rákenjük a keményre vert habot, és reszelt csokival lehet díszíteni. Egy napig hűtőbe tároljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem