Feltöltve:

Almás táska

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

nagy alma4 darab
cukor, vagy méz ízlés szerinti mennyiségben15 dekagramm
1 csipetnyi
víz150 milliliter
citromlé1 evőkanál
étkezési keményítő4 dekagramm
Ráma2 dekagramm

-

liszt60 dekagramm
cukor11 dekagramm
1 csipetnyi
tejpor2 dekagramm
porélesztő4 teáskanál
tojás1 darab
víz3 dl
Ráma6 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a tejport és a porélesztőt. Egy bögrében villával összekeverjük a szoba-hőmérsékletű vizet a tojással, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll. Hozzáadjuk a puha Ramát és sima, rugalmas tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarjuk, majd 50-60 percig kelesztjük, ezalatt a tészta kb. duplájára növekszik. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük a cukorral, a sóval, a 110 ml vízzel, valamint a citromlével együtt és felforraljuk. Egy kis csészében csomómentesre keverjük a keményítőt a 4 ml vízzel, majd hozzákeverjük az almához és tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a Ramát, amíg az teljesen el nem olvad, majd hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, ezekből gombócokat formázunk és néhány percig pihentetjük. Ezután egyenként kb. 12x14 cm-s téglalap alakúra nyújtjuk őket. Középre 1-2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk és egyik szélén ujjnyi széles csíkokat vágunk derelyemetszővel. Az egyben maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, majd még egyszer áthajtjuk a tésztát a csíkozott részre. Ezután a tésztát megfordítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A műveletet megismételjük mindegyik tésztagombóccal. A tepsin egymástól 2-3 ujjnyi távolságra tesszük és amint egy tepsi megtelt, lazán takarjuk le folpackkal, így hagyjuk újra duplájára kelni a táskákat, kb. 45 perc alatt. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tésztát megkenhetjük tojással a sütés előtt, kristálycukorral megszórhatjuk és 12-15 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 11

A legjobb kürtőskalács

timer 70"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csokis kalács

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rózsa briós

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0

Kakaós kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Habcsókos csokis kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Olcsó fonott kalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0