Feltöltve:

Almás süti kétféleképpen

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

almakompót

1. változat

cukor10 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor0.5 csomag
tej1 kevés
citrom leve0.5 darab
alma (kisméretű)1 kilogramm
grízes liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm

2. változat

alma1.5 kilogramm
citrom leve1 darab
tej0.25 liter
sütőpor1 csomag
grízes liszt50 dekagramm
cukor25 dekagramm
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
Ráma25 dekagramm

Almás süti kétféleképpen a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

1. változat (27-28 cm torta sütőformához)
A cukrot, a tojást és a Rama-t habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A masszát Rama-val kikent kilisztezett formába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Az almát 2 részre vágjuk, kivesszük a közepét és 0,5 cm-nyire rácsosan bevágjuk. Ráhelyezzük a tésztára és egy kicsit belenyomjuk. (Az almára nem kell semmit sem tenni.) Légkeveréses sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

2/a. változat (nagyméretű tepsi)
A tésztát az előbb ismertetett módon elkészítjük és tepsibe simítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházát kivesszük majd kb. 2 cm-es gerezdekre vágva egymás mellett elrendezzük a tésztán.
Grízöntetet készítünk:
8 dl tejet 5 evőkanál cukorral felforraljuk, 10 dkg gríz keverünk bele csomómentesen, ismét felforraljuk és levesszük a tűzről. Többször megkevergetjük és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Végül belekeverünk 15 dkg Rama-t és 3 db tojást. Ezt az öntetet egyenletesen az almákra öntjük.

2/b változat (2 db kb. 27x37 cm méretű tepsi)
A tészta alapanyaga mint a 2/a változatnál. Elfelezzük és a két kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Az egyik tepsibe felezett, bevagdosott almákat helyezünk , mint az 1. változatnál. A másik tepsibe a gerezdekre vágott almát helyezzük el sorba. Erre azonban öntetet tehetünk.
Grízöntet hozzávalók: 0,5 liter tejet felforralunk 2,5 evőkanál cukorral, 5 dkg grízt öntünk bele. Hagyjuk langyosra hűlni és 8 dkg Rama-t 2 egész tojást keverünk bele, majd ráöntjük az almás massza tetejére, elsimítjuk. Légkeveréses sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A cukrot Fruktózummal (gyümölcscukor) helyettesíthetjük.

Ajánlott diabetikus süti!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem