Feltöltve:

Almás, rumos puding

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola2.5 dekagramm
darált dió2.5 dekagramm
rum5 cl
kenyér5 szelet
tej2.5 liter
golden alma5 darab
tojás4 darab
1 darab
citrom reszelt héja1 darab
liszt5 dekagramm
cukor10 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal.

2. lépés

Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk.

3. lépés

Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, Ramával kikent tortaformába simítjuk a masszát és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem