Feltöltve:

Almás rizsfelfújt

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Tálaláshoz

csokoládés öntet vagy baracklekvár1 adag

-

rizs30 dekagramm
mazsola10 dekagramm
tojás8 darab
tej1 liter
víz2 dl
Ráma10 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
vanília aroma1 teáskanál
porcukor20 dekagramm
1 kevés
étkezési keményítő1 evőkanál
szép nagy alma, durvára reszelve1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A rizst megmostam és a vízzel egy lábasban addig főztem, amíg a vizet felszívta. Utána az 1 liter tejet ráöntöttem, a sót, a margarint, a citrom levét és a reszelt héját, valamint a mazsolát is hozzákevertem, majd lassú tűzön, közben kevergetve a rizst megfőztem, utána kihűtöttem.

  2. 2. lépés

    A tojássárgákat a porcukorral habosra kevertem, hozzákevertem a keményítőt és részletekben a tojásfehérjék kemény habját. A kihűlt rizsbe könnyedén belekevertem a tojáshabos masszát.

  3. 3. lépés

    Egy nagyobb tepsit 25x35 cm-eset kikentem Ramával, megszórtam morzsával és beleöntöttem a rizses masszát. Tetejét elsimítottam és a reszelt almával megszórtam.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kész lett. A masszába szórhatunk csokitörmeléket is. Baracklekvárral és csoki öntöttel fogyasztottuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rizsfelfújt / Rizskoch

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 2

Rizses csokoládé

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rizskoch

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Rizsfelfújt

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Rizsfelfújt

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Rizskoch eperöntettel

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Rizskoch

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Rizsfelfújt

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0