rizs | 30 dekagramm |
---|---|
mazsola | 10 dekagramm |
tojás | 8 darab |
tej | 1 liter |
víz | 2 dl |
Ráma | 10 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
vanília aroma | 1 teáskanál |
porcukor | 20 dekagramm |
só | 1 kevés |
étkezési keményítő | 1 evőkanál |
szép nagy alma, durvára reszelve | 1 darab |
Ráma | 1 darab |
---|---|
zsemlemorzsa | 1 darab |
csokoládés öntet vagy baracklekvár | 1 adag |
---|
Almás rizsfelfújt a Desszertek kategóriában
A rizst megmostam és a vízzel egy lábasban addig főztem, amíg a vizet felszívta. Utána az 1 liter tejet ráöntöttem, a sót, a margarint, a citrom levét és a reszelt héját, valamint a mazsolát is hozzákevertem, majd lassú tűzön, közben kevergetve a rizst megfőztem, utána kihűtöttem.
A tojássárgákat a porcukorral habosra kevertem, hozzákevertem a keményítőt és részletekben a tojásfehérjék kemény habját. A kihűlt rizsbe könnyedén belekevertem a tojáshabos masszát.
Egy nagyobb tepsit 25x35 cm-eset kikentem Ramával, megszórtam morzsával és beleöntöttem a rizses masszát. Tetejét elsimítottam és a reszelt almával megszórtam.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kész lett. A masszába szórhatunk csokitörmeléket is. Baracklekvárral és csoki öntöttel fogyasztottuk.