Almás rácsos
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tetejére

    • porcukor - 1 darab

    Kenéshez

    • tojás - 1 darab

    Töltelékhez

    • alma - 1 kilogramm
    • őrölt fahéj - 1 kevés
    • kristálycukor - 1 kevés
    • zsemlemorzsa - 1 kevés

    -

    • finomliszt - 50 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 30 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • citromlé - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk. Cukorral és a fahéjjal ízesítjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával, ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. Megkenjük tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük, majd porcukorral megszórjuk.