Almás pite omlós és nagyon finom
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojás + 1 db tojás a kenéshez - 1 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    A töltelékhez

    • alma - 1 kilogramm
    • fahéj - 1 csapott evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • sárgabaracklekvár - 2 evőkanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • darált dió - 3 marék

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, ha még nem állna össze eléggé, egy pici langyos tejet, csak amennyit felvesz, hozzáadok, majd az így kapott tésztát kigyúrom, ketté választom, és 10 percet pihentetem. Addig elkészítem a tölteléket.
    2. Az almákat meghámozom, lereszelem, a fahéjjal, cukorral, citromhéjjal ízesítem.
    3. Az első tésztát kinyújtom tepsi formájúra, megkenem a sárgabarack lekvárral, meghintem a darált dióval, ráhalmozom és elsimítom a lereszelt és már ízesített almát. Ezután a másik tésztát is kinyújtom, és az almás töltelék tetejét beborítom vele. Villával megszurkálom, a keletkező gőz miatt, majd tojással lekenem, és 15-20 perc alatt közepes lángon megsütöm.