Feltöltve:

Almas Pite

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
tejföl1 kis
sütőpor1 darab
cukor3 marék
vaníliás cukor1 csomag
zsemlemorzsa1 darab

A töltelékhez

piros alma2.5 kilogramm
cukor6 evőkanál
fahéj2 púpos kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almát meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasban 6 evőkanál cukorral, erős lángon megpároljuk, hogy elpárologjon a leve. Amikor kihűlt, 2 púpos teáskanálnyi fahéjjal ízesítjük.

  2. 2. lépés

    A tésztához a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, és a „3 marék cukrot" összegyúrjuk tésztává. Kettészedjük alsó és felső lapnak.

  3. 3. lépés

    Az alsó tésztalapot tepsiformára nyújtjuk, majd a párolt almát rárakjuk és egyenletesen elosztjuk. Egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

  4. 4. lépés

    Kinyújtjuk a másik tésztát is, és az alma tetejére fektetjük. A szélét benyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét.

  5. 5. lépés

    Előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. Várunk amíg kihűl, majd kockákra szeleteljük és porcukorral a tetején tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1