Feltöltve:

Almas Pite

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
tejföl1 kis
sütőpor1 darab
cukor3 marék
vaníliás cukor1 csomag
zsemlemorzsa1 darab

A töltelékhez

piros alma2.5 kilogramm
cukor6 evőkanál
fahéj2 púpos kávéskanál

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasban 6 evőkanál cukorral, erős lángon megpároljuk, hogy elpárologjon a leve. Amikor kihűlt, 2 púpos teáskanálnyi fahéjjal ízesítjük.

2. lépés

A tésztához a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, és a „3 marék cukrot" összegyúrjuk tésztává. Kettészedjük alsó és felső lapnak.

3. lépés

Az alsó tésztalapot tepsiformára nyújtjuk, majd a párolt almát rárakjuk és egyenletesen elosztjuk. Egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

4. lépés

Kinyújtjuk a másik tésztát is, és az alma tetejére fektetjük. A szélét benyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét.

5. lépés

Előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. Várunk amíg kihűl, majd kockákra szeleteljük és porcukorral a tetején tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem